Актуелности

НОВОСТИ: ДОДЕЉЕНА НАГРАДА У ОБЛАСТИ ЛИНГВИСТИКЕ: “Милка и Павле Ивић” Наташи Миланов и Мијани Кубурић Мацура

Доделом награде Мијани Кубурић Мацура ово признање по први пут отишло је лингвистима из Републике Српске. Одбор за доделу овог признања наградио је две монографије: “Српски лексички фонд из угла полисемије: глаголи, именице, придеви ауторке” чији је аутор Наташа Миланов и “Категорија концесивности у савременом српском језику” коју је урадила Мијана Кубурић Мацура.

Опширније

РТВ: Миланов и Кубурић лауреати Награде “Павле и Милка Ивић”

Овогодишњи лауреати Награде “Павле и Милка Ивић”, коју додељује Славистичко друштво Србије за најбоље славистичко лингвистичко дело објављено у текућој години, су Наташа Миланов за монографију “Српски лексички фонд из угла полисемије” и Мијана Кубурић Мацура за дело “Категорија концесивности у савременом српском језику”. Монографија “Српски лексички фонд из угла полисемије: глаголи, именице, придеви” лексикографа

Опширније

ГЛАС СРПСКЕ: Мијана Кубурић Мацура добитник награде “Павле и Милка Ивић”

Награду “Милка и Павле Ивић”, која се сматра најзначајнијом наградом из области српског језика, добиле су професор Филолошког факултета у Бањалуци Мијана Кубурић Мацура за књигу “Категорија концесивности у савременом српском језику” и Наташа Миланов за Монографију “Српски лексички фонд из угла полисемије: глаголи, именице, придеви”. Славистичко друштво Србије и Одбор за додјелу Награде “Павле

Опширније

TАНЈУГ: Наташа Mиланов и Mиjана Kубурић Mацура лауреати Награде “Павле и Mилка Ивић”

Oвогодишњи лауреати Награде “Павле и Mилка Ивић“, коjу додељуjе Славистичко друштво Србиjе за наjбоље славистичко лингвистичко дело обjављено у текућоj години, су Наташа Mиланов за монографиjу “Српски лексички фонд из угла полисемиjе” и Mиjана Kубурић Mацура за дело “Kатегориjа концесивности у савременом српском jезику”. Mонографиjа “Српски лексички фонд из угла полисемиjе: глаголи, именице, придеви“ лексикографа

Опширније

«Достојевски црта, цртамо Достојевског»

Поштоване колегинице и колеге, Славистичко друштво Србије у четвртак, 02. децембра у 18 часова у оквиру циклуса онлајн предавања Славистика у зуму организује предавање проф. др Ирине Антанасијевић и доц. др Ане Јаковљевић Радуновић на тему: «Достојевски црта, цртамо Достојевског». Приступни линк можете наћи у продужетку: https://fil-bg-ac-rs.zoom.us/j/86875218892?pwd=NHlCRHJEc3o0NE5QV2F4cHhyRWFQZz09 Добро нам дошли!

Зимска школа 2022.

Овде можете преузети позив за Зимску школу 2022. Позив

Позив за 60. скуп слависта

Преузмите документацију за 60. скуп слависта: Пријавни образац – српски Пријавни образац – руски Позив за 60. скуп слависта – српски Позив за 60. скуп слависта – руски

САВРЕМЕНА СРПСКА И ЧЕШКА СЛАВИСТИЧКА ИСТРАЖИВАЊА

Колоквијум Београд–Брно / Kolokvium Brno–Bělehrad представља један од видова традиционалне сарадње Катедре за славистику Филолошког факултета Универзитета у Београду са Институтом за славистику Филозофског факултета Масариковог универзитета у Брну.

Опширније

Славистика у зуму: пето предавање

Славистичко друштво Србије у четвртак, 28. октобра у 18 часова у оквиру циклуса онлајн предавања Славистика у зуму организује предавање Наталије Стариковске, филолога и предавача српског језика као страног, на тему: «Особенности и актуальные вызовы преподавания сербского языка русскоговорящим».

Опширније

Савремена српска и чешка славистичка истраживањa

Са задовољством вас обавештавамо да ће у четвртак, 21. октобра 2021. године на Филолошком факултету Универзитета у Београду бити одржан Колоквијум Београд – Брно под називом: Савремена српска и чешка славистичка истраживања. Програм колоквијума можете преузети на следећем линку.