Актуелности

Програм 57. скупа слависта Србије

Програм 57. скупа слависта Србије можете преузети на следећем линку: Програм 57. скупа слависта Србије

Опширније

“Српска Православна Црква и руска емиграција 1920-1940”

27. децембра у oрганизацији Српско-руског клуба и установе “Култура” у Бајиној Башти је отворена изложба Архива СПЦ “СПЦ и руска емиграције 1920-1940”, аутора Радована Пилиповића, директора Архива СПЦ. Окупљене је испред Српско-руског клуба поздравила Олгица Филиповић, професор руског језика и повереник Српско-руског клуба за Бајину Башту, а испред установе “Култура” кустос Јасна Станковић. У програму

Часопис Славистика на ERIH PLUS листи

Часопис Славистика Славистичко друштво Србије Филолошки факултет Универзитета у Београду Часопис Славистика примљен је на ERIH PLUS листу 11. јануара 2019. године. European Reference Index for the Humanities and Social Sciences (ERIH PLUS) представља листу најугледнијих академских часописа у области друштвено-хуманистичких наука. У питању је реномирана база података, настала проширивањем ERIH листе, која индексира најзначајније

Зимска школа 2019.

ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Славистичко друштво Србије у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду и Руским домом у Београду од почетка 2004. године у току зимског распуста, у време одржавања вишедеценијски традиционалног СКУПА СЛАВИСТА СРБИЈЕ, организује и стручни семинар за професоре руског језика. Полазећи од устаљене праксе и ослањајући се на богато вишедеценијско

Позив за 57. скуп слависта Србије

57. СКУП СЛАВИСТА СРБИЈЕ Поштоване колегинице и колеге, 57. скуп слависта Србије биће одржан на Филолошком факултету Универзитета у Београду  4−5.   фебруара  2019.   године.   Скуп   ће   имати  карактер   националног симпозијума са међу-народним учешћем. На Скупу ће бити реализовани: (1) научни симпозијум, (2) семинар за стручно усавршавање наставника руског језика „Унапређивање професионалних

Отворен 16. Међународни конгрес слависта

У наредних седам дана у Београду на научном скупу својим рефератима и на округлим столовима о словенској култури учествује више од 1.000 научника из 43 земље целог света Химном Републике Србије „Боже правде”, коју је отпевао Хор „Обилић” АКУД „Бранко Крсмановић” у препуној Сали хероја Филолошког факултета Универзитета у Београду, отворен је 16. Међународни конгрес

Хиљаду слависта из 43 земље долазе на конгрес у Београд

Најзначајнија и бројчано највећа научна манифестација посвећена словенским језицима, књижевностима и културама икад одржана у Србији четвртак, 16.08.2018. у 12:53 Међународни конгрес слависта окупиће од 20. до 27. августа у Београду, у организацији Међународног комитета слависта и Савеза славистичких друштава Србије, 1.020 учесника из 43 земље – од словенских земља, преко Америке и Аустралије, до

ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ „ДАН СРПСКО-РУСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА“ НА ТАРИ

У међународном дечјем кампу „Школа пријатељства“, који „Наша Србија“ на Тари организује под покровитељством УНЕСКО-а, одржан је традиционални „Дан српско-руског пријатељства“. Више од 180 деце из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Русије и Молдавије је одржало концерт за госте – добротворе и пријатеље „Наше Србије“, представивши националне песме, игре и обичаје својих земаља. На почетку

Опширније

Драге колеге, обавештавамо Вас да је Савез славистичких друштава Србије у сарадњи са Међународним комитетом слависта, уз подршку Завода за унапређивање образовања и васпитања, омогућио наставницима српског језика и књижевности и руског језика основних и средњих школа Републике Србије да присуствују Међународном конгресу слависта у трајању од пет дана и тако стекну 10 бодова за присуство међународном стручном скупу. Међународни конгрес слависта окупља најзначајније и

Дан Словенске писмености

Дан Словенских просветитеља Ћирила и Методија, твораца првог словенског писма – глагољице, традиционално је обележен 24. маја 2018.